Lichttwee

Mentorschap

Een mentor wordt door de rechter benoemd en is er voor mensen die nu of binnenkort zorg nodig hebben en hierover geen beslissingen meer kunnen nemen. Ook is mentorschap een manier om iemand te beschermen als er binnen de familie meningsverschillen zijn over de zorg.

Een mentor kan voor jou of jouw naasten beslissingen nemen over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Hierbij worden jouw wensen, behoeften, levensovertuiging en cultuur heel serieus genomen. We vinden het belangrijk dat jij en de mentor een vertrouwensband opbouwen, daarom komt de mentor regelmatig op bezoek. 

Hoe kunnen we helpen

Bij Licht Twee kijken we verder dan de cijfers en verdiepen we ons in wat jou bezighoudt. Wat is jouw situatie en wat zijn je wensen en behoeften? Vanuit deze belangen kijken wij wat je in het dagelijks leven nodig hebt om mee te kunnen doen in de maatschappij. We zijn een aanvulling voor een zorgverlener door zowel de zorg als de financiën uit handen te nemen. Hierin houden wij de lijnen kort!

Licht Twee heeft een nauwe samenwerking met een mentor, namelijk Willemien Poppe van Poppe Coaching en Mentorschap in Zorg. Het is mooi om deze diensten te bundelen, want dit geeft rust bij een cliënt, bij familie en andere betrokken partijen.

PGB-beheer
Ook kan Licht Twee je helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget en het bewaken gedurende de looptijd van het PGB-budget. We stellen de zorgovereenkomst op met de zorgverlener en houden controle op de uren die ingediend worden. Ook blijven we op de hoogte van wijzigingen die invloed hebben op je PGB.

Het tarief dat Licht Twee hanteert voor het beheren van het PGB vind je terug op onze tarievenpagina.

We reageren snel via telefoon, e-mail en WhatsApp, omdat we transparantie belangrijk vinden. Kunnen wij je helpen?

Neem dan contact op of bel ons op 038-3031820. Binnen één werkdag hebben we contact om je situatie te bespreken.

Werkwijze

Aanmelding kan gedaan worden door familie, hulpverlener of cliënt zelf. Daarna kort een telefonische kennismaking om situatie door te nemen.

Situatie in kaart brengen en een plan opstellen dat past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Alle vereiste formulieren worden ingevuld en verzonden naar de rechtbank.

In de uitspraak van de rechter staat wanneer het bewind van start gaat. Er worden rekeningen voor je geopend, eventuele schuldeisers benaderd en alle vaste lasten zullen uit handen genomen worden.

Als de financiële situatie inzichtelijk is wordt het budgetplan opgesteld. Deze wordt besproken met jou en dan gaan we samen aan de slag!

Gratis intake

Vraag vrijblijvend een gratis intake aan bij Licht Twee.