Lichttwee

PGB-beheer

PGB staat voor persoonsgebonden budget en wordt verstrekt om zelf zorg of begeleiding in te kopen. Het budget wordt verstrekt door de gemeente, het Zorgkantoor of de zorgverzekeraar.

Iedereen die een PGB heeft of zal ontvangen, moet in staat zijn het budget dusdanig te beheren dat hiervan passende en goedgekeurde zorg kan worden ingekocht. Als dit zelf niet lukt, moet er iemand zijn die dit regelt. Deze persoon wordt dan gemachtigd en regelt namens jou de PGB-administratie. Dit kan Licht Twee voor je doen!

Hoe kunnen we helpen

We helpen je met de aanvraag van het PGB en bewaken gedurende de looptijd hiervan het PGB-budget. We stellen de zorgovereenkomst op met de zorgverlener en houden controle op de uren die ingediend worden. Ook blijven we op de hoogte van wijzigingen die invloed hebben op je PGB.

Het tarief dat Licht Twee hanteert voor het beheren van het PGB vind je terug op onze tarievenpagina.

We reageren snel via telefoon, e-mail en WhatsApp, omdat we transparantie belangrijk vinden. Kunnen wij je helpen?

Neem dan contact op of bel ons op 038-3031820. Binnen één werkdag hebben we contact om je situatie te bespreken.

Werkwijze

Aanmelding kan gedaan worden door familie, hulpverlener of cliënt zelf. Daarna kort een telefonische kennismaking om situatie door te nemen.

Situatie in kaart brengen en een plan opstellen dat past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Alle vereiste formulieren worden ingevuld en verzonden naar de rechtbank.

In de uitspraak van de rechter staat wanneer het bewind van start gaat. Er worden rekeningen voor je geopend, eventuele schuldeisers benaderd en alle vaste lasten zullen uit handen genomen worden.

Als de financiële situatie inzichtelijk is wordt het budgetplan opgesteld. Deze wordt besproken met jou en dan gaan we samen aan de slag!

Gratis intake

Vraag vrijblijvend een gratis intake aan bij Licht Twee.