Lichttwee

Korting op jouw energierekening!

Iedereen die op de eerste dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting (dit hebben de meeste huishoudens) heeft voor elektriciteit, krijgt die maanden €190 korting! Het moet wel een woon- of werkplek zijn, garageboxen tellen bijvoorbeeld niet mee. Hoe verkrijg je de korting van €190? Dit kan op vijf verschillende manieren. Dit is niet zelf te bepalen, maar dit is afhankelijk van je energieleverancier.

Het kan zijn dat jouw energieleverancier in november en december het geld naar je overmaakt. Dit voelt als een cadeau, maar let op: het maandelijkse tarief wordt ook gewoon afgeschreven! Ook kunnen ze een deel van deze €190 naar je overmaken. Het andere deel wordt dan ingehouden van de voorschot- of eindnota. Een derde optie is dat beide keren het bedrag wordt ingehouden van de eindnota voor elektriciteit. 

Als je contract is beëindigd, omdat het vaste contract bijvoorbeeld afloopt, zal de energieleverancier de €190 ook naar je overmaken. 

Heb je een betalingsachterstand bij je energieleverancier? Dan zullen ze het inhouden en verrekenen met de openstaande bedragen. Zo los je deze achterstanden af, zonder het gevoel te hebben dat je ze betaalt. 

Welke manier geldt voor mij?

Jouw energieleverancier maakt bij je bekend hoe je het geld zult ontvangen. Houd zelf ook goed in de gaten welke manier jouw energieleverancier toepast. De meesten hebben dit uitgelegd staan op hun website.  

Als je net gewisseld bent van energieleverancier of halverwege november verhuist, krijg je over die maand wel de korting. Zelfs als jouw maandelijkse energierekening lager is dan €190, heb je recht op deze korting. Je krijgt dan geld toe! Dit kun je niet laten liggen in dure tijden als deze.

Deel dit artikel

Andere interessante artikelen

Gratis intake

Vraag vrijblijvend een gratis intake aan bij Licht Twee.