Lichttwee

Bewindvoering

Beschermingsbewind vermindert de kans op schulden, geeft veel minder zorgen over jouw financiële situatie en brengt meer zekerheid over de betaling van de vaste lasten. Het is een beschermende maatregel die door de rechtbank wordt opgelegd. Licht Twee luistert naar jouw wensen en behoeften en stelt zo samen een plan op.

Budgetbeheer

Budgetbeheer zorgt voor rust, zonder dat er te strenge voorwaarden aan zijn verbonden. Het is vrijwillig en zonder tussenkomst van de rechter. Het overzicht houden in je financiële situatie kan soms moeilijk zijn en dit kan veel stress geven. Licht Twee kan je hierbij helpen!

PGB-beheer

PGB staat voor persoonsgebonden budget en wordt verstrekt om zelf zorg of begeleiding in te kopen. Het budget wordt verstrekt door de gemeente, het Zorgkantoor of de zorgverzekeraar. Licht Twee kan de administratie hiervan overnemen!

 

Werkwijze

Aanmelding kan gedaan worden door familie, hulpverlener of cliënt zelf. Daarna kort een telefonische kennismaking om situatie door te nemen.

Situatie in kaart brengen en een persoonlijk plan opstellen dat past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Alle vereiste formulieren worden ingevuld en verzonden naar de rechtbank.

In de uitspraak van de rechter staat wanneer het bewind van start gaat. Er worden rekeningen voor je geopend, eventuele schuldeisers benaderd en alle vaste lasten zullen uit handen genomen worden.

Als de financiële situatie inzichtelijk is wordt het budgetplan opgesteld. Deze wordt besproken met jou en dan gaan we samen aan de slag!

We reageren snel via telefoon, e-mail en WhatsApp, omdat we transparantie belangrijk vinden. Kunnen wij je helpen? 

Neem dan contact op of bel ons op 038-3031820. Binnen één werkdag hebben we contact om je situatie te bespreken.

Gratis intake

Vraag vrijblijvend een gratis intake aan bij Licht Twee.