Lichttwee

Bewindvoering

Beschermingsbewind vermindert de kans op schulden, geeft veel minder zorgen over jouw financiële situatie en brengt meer zekerheid over de betaling van de vaste lasten. Het is een beschermende maatregel die door de rechtbank wordt opgelegd.

Een ander je bankrekening laten beheren, dat doe je niet zomaar. Maar het overzicht houden in je financiële situatie kan soms moeilijk zijn en dit kan veel stress geven. Denk bijvoorbeeld aan een terugval in het inkomen als net de energieprijzen zijn gestegen. Of een paar maanden huurachterstand en de deurwaarders blijven maar langskomen. Ook kan het zijn dat je vanwege een beperking gewoonweg niet begrijpt hoe het moet en het lezen van brieven te moeilijk vindt. Of ben je makkelijk beïnvloedbaar en wordt hier gebruik van gemaakt.

Hoe kunnen we helpen

Bij Licht Twee kijken we verder dan de cijfers en verdiepen we ons in wat jou bezighoudt. Wat is jouw situatie en wat zijn je wensen en behoeften? Vanuit deze belangen kijken wij wat je in het dagelijks leven nodig hebt om mee te kunnen doen in de maatschappij.

We beheren jouw bankrekening en zetten ons in om jouw financiën op orde te brengen. Jouw inkomsten en uitgaven zetten we in een budgetplan en we werken samen richting zelfredzaamheid. Het doel is uiteindelijk om weer zelfstandig je eigen financiën te kunnen doen, hier begeleiden wij jou naar toe.

De tarieven die Licht Twee hanteert voor de dienstverlening vind je terug op onze tarievenpagina.

We reageren snel via telefoon, e-mail en WhatsApp, omdat we transparantie belangrijk vinden. Kunnen wij je helpen? 

Neem dan contact op of bel ons op 038-3031820. Binnen één werkdag hebben we contact om je situatie te bespreken.

Werkwijze

Aanmelding kan gedaan worden door familie, hulpverlener of cliënt zelf. Daarna kort een telefonische kennismaking om situatie door te nemen.

Situatie in kaart brengen en een plan opstellen dat past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Alle vereiste formulieren worden ingevuld en verzonden naar de rechtbank.

In de uitspraak van de rechter staat wanneer het bewind van start gaat. Er worden rekeningen voor je geopend, eventuele schuldeisers benaderd en alle vaste lasten zullen uit handen genomen worden.

Als de financiële situatie inzichtelijk is wordt het budgetplan opgesteld. Deze wordt besproken met jou en dan gaan we samen aan de slag!

Gratis intake

Vraag vrijblijvend een gratis intake aan bij Licht Twee.